söndag 14 oktober 2012

Freefall from the edge of the space.

Har nyss suttit och kollar på när Felix Baumgartner har gjort sitt hopp i från utkanten av rymden med bara en dräkt på sig! Han åkte upp i en kapsel som hängde under en jätte stor heliumballong, ända upp till 39000m. Och sen hoppade han därifrån, så jäkla coolt att se! När han brutit ljudvallen (efter typ 1 minut ) och ett tag efter det typ 3-4 minuter så fällde han ut fallskärmen, hoppet från 39000m till jorden tog ungefär 10 minuter, medan resan dit med kapseln tog ungefär 2,5 h :0

Han tog 3 världsrekord, snabbaste frifall, högsta frifall och högst upp med en ballong, men han klarade inte det sista planerade världsrekordet som var längsta frifall, alltså fallet innan han fällde ut fallskärmen. Var så spänd att han skulle brinna upp eller syret skulle ta slut eller något men inget hände så det var ju tur! Allt blev i alla fall lyckat och vill du läsa mer om frifallet så kan du läsa det här eller här.

Jag tycker allt med rymden är så spännande och intressant, så skulle egentligen vilja bli rymdforskare.. Jag skulle verkligen inte tvekat om att åka till rymden eller hoppa i från utkanten av rymden! Men utbildningen till rymdforskare ligger i Kiruna, så långt bort.. Men har några år att bestämma mig på haha! / Tina.

Fan vad fett!!!


/Tina.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar